Crno-beli najavili dvomeč sa Beršemom: Imamo obavezu dobrih rezultata

18.10.2024.

Rukometni klub Partizan AdmiralBet održao je konferenciju za medije povodom predstojećeg dvomeča sa ekipom Beršema iz Luksemburga. Prva utakmica igra se u subotu od 18 časova na Banjici, dok je revanš zakazan za 26. oktobar od 18:30 u Luksemburgu.

Prisutnima se najpre obratio gospodin Miljan Žugić, predsednik RK Partizan AdmiralBet.

U prvih šest kola domaćeg prvenstva smo pobedili glavnog konkurenta za osvajanje trofeja, a potom i ostale ekipe koje pretenduju da se nađu u plej-ofu. Prvi smo na tabeli bez poraza i nadamo se da ćemo u tom ritmu nastaviti. Ovo je bilo samo zagrevanje i uigravanje, tako da od stručnog štaba i tima očekujem samo još bolje rezultate. Naš cilj za ovu godinu su samo trofeji – titula, odbrana Kupa, a zašto da ne pokušamo i taj evropski trofej da osvojimo. Radimo na tome i svi se nadamo uspešnoj sezoni – poručio je gospodin Žugić.

Trener Đorđe Ćirković istakao je da je najveći izazov za njegov tim odsustvo najboljeg strelca Nikole Crnoglavca.

U narednih desetak dana prebacujemo se na evropski kolosek. Moramo biti pošteni i reći da smo od svih srpskih klubova imali najpovoljniji žreb. Za nas je u ovom dvomeču izazov to što ćemo nastupiti bez Nikole Crnoglavca, koji je u ovih prvih šest kola bio najuticajniji igrač naše ekipe i najbolji strelac prvenstva. Moraćemo u narednih par utakmica da se naviknemo na njegovo odsustvo i da taj njegov doprinos u napadu raspodelimo na druge igrače. Kroz ove mečeve imamo obavezu dobrih rezultata, ali biće zanimljivo da vidimo kako ćemo to izvesti, a to može da nam bude i benefit za neke mnogo jače mečeve koje očekujemo. Beršem je pre tri sezone ovde igrao sa Partizanom. Mogu vam reći da je to sada mnogo bolja i kvalitetnija ekipa. Možda će nam odgovarati njihov stil igre – vole brz rukomet, tako da se nadam da ćemo odigrati jedan jak, dinamičan i kvalitetan meč.

Kapiten Nikola Zečević izjavio je da je važno pobediti sa što većom razlikom, kako bi se mirne glave išlo na gostovanje narednog vikenda.

Spremali smo se da odigramo jaku odbranu. Juče smo gledali video analizu i videli da ekipa Beršema igra na gol više, prosek datih golova im je 39. Treba nam dobra odbrana, uz koncentraciju u napadu, da izvučemo što povoljniji rezultat da bi nam bilo lakše u revanšu u Luksemburgu.

Levi bek Nemanja Obradović osvrnuo se na igru crno-belih u dosadašnjim utakmicama i pozvao navijače da podrže tim u subotu.

Pokazali smo zavidan nivo u nekim segmentima igre i definitivno smo dobili mnogo dolaskom novih igrača. Imamo širinu, dobru rotaciju, ima i nekih sitnica koje mogu da se unaprede i na kojima ćemo raditi, ali smo dosta bolji u odnosu na prošlu sezonu. U subotu nas očekuje malo drugačija utakmica, sve zavisi od nas i u pripremi utakmice smo se fokusirali na našu igru. Ako dobro otvorimo utakmicu i budemo ozbiljni od starta, rezultat neće izostati. Nama kao igračima je uvek lepo videti pune tribine, posebno Partizanu koji ima sjajne navijače. Puno nam znači njihova podrška i nadamo se dodatnoj motivaciji protiv Beršema.

Ulaz za utakmicu je besplatan, uz molbu svim navijačima i ljubiteljima rukometa da pošalju SMS poruku za četvorogodišnjeg dečaka Kostu Leševića, kome je potrebno 3.000.000 dolara da bi dobio neophodnu gensku terapiju.

16.10.2024.

Rukometaši Partizan AdmiraBet-a opravdali su ulogu favorita na gostovanju u Kostolcu. Crno-beli su savladali Rudar rezultatom 21:32 (12:18) i zabeležili…

16.10.2024.

Prvo pojačanje Partizan AdmiralBet-a za sezonu 2024/25 bilo je poznato još sredinom maja, kada je klub objavio da je trogodišnji…

15.10.2024.

Rukometaši Partizan AdmiralBet-a u sredu od 19 časova gostuju ekipi Rudara u Kostolcu. Povratnik u superligaški rang posle pet odigranih…